Preskočite na glavni sadržaj

6. Star Film Fest u Sisku

6. Star Film Fest u Sisku
Star Film Fest, filmski festival igranog, dokumentarnog, animiranog, industrijskog i eksperimentalnog filma, na kojem će ove godine biti prikazano 48 filmova iz cijelog svijeta, održava se u Sisku.
vrijeme: 29.07.2019. - 31.07.2019.

Organizatori iz kino kluba Sisak napominju kako je po broju prijavljenih filmova i njihovopj kvaliteti ovogodišnji festival veći i bolji od dosadašnjih.

Pristiglo je više od tisuću prijava iz 60 država diljem svijeta, a o njihovoj kvaliteti govori i činjenica da je većina prijavljenih filmova već prikazana na većim festivalima kao što su Visions du Réel i Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu.
Selekcijska komisija u sastavu Martina Mladenović i Anja Kavić za projekcije su izabrale one najbolje filmove, pa se može konstatirati kako Siščane oičekuje zanimljivo filmsko ljeto.

Osim natjecateljskih projekcija u sklopu festivala će biti i brojni edukativni i stručni sadržaji.

Festival traje do srijede, 31. kolovoza do kada će biti prikazano 48 filmova iz Makedonije, Bangladeša, BiH, Argentine, Japana, Nizozemske, Kolumbije, Slovenije, Grčke, Tajvana, Filipina, Portugala, Brazila, Francuske, Armenije, Uzbekistana, Singapura, Španjlske, Irana, Ujedinjenog Kraljevstva, Kine, Poljske, Italije i Hrvatske.

Projekcije su predviđene na više otvorenih lokacija, ali će se u slučaju lošeg vremena prebaciti u sisačke kino dvorane. (Hina)

https://www.facebook.com/events/345453273051833/