Preskočite na glavni sadržaj

6. River Jazz Fest / Županja, Osijek, Vukovar

6. River Jazz Fest / Županja, Osijek, Vukovar
Županja, Osijek i Vukovar, te njemu blizak Vučedol, mjesta su višeslojne hrvatske kulture koje je stoljećima povezivao život na opjevanim rijekama, Savi, Dravi i Dunavu, a posljednjih godina spaja ih upravo River Jazz Fest i misija očuvanja, prezentacije i interpretacije lokalnog identiteta, povijesti, kulture i umjetnosti. Šesto festivalsko izdanje održava se od 23. do 31. kolovoza 2019.
vrijeme: 23.08.2019. - 31.08.2019.

River Jazz Fest se ove godine održava u periodu od petka, 23. kolovoza do subote, 31. kolovoza, a gradovi Županja i Osijek te Muzej vučedolske kulture u blizini Vukovara, jedan od najljepših i najzanimljivijih muzeja na našem području, postat će epicentar kulturnih događanja s naglaskom na glazbene atrakcije koje nose domaći potpis.

Nastavljajući tradiciju prethodnih izdanja, festival koji plovi spojit će najbolje od modernog i tradicijskog glazbenog izraza - bit će to spoj hrvatskog etna te fuzija jazza i improvizirane glazbe inspirirane tradicijama svih dijelova svijeta. Na ova glazbena putovanja posjetitelje festivala vodit će Aftershock, Yogi Lonich Trio, Atma Mundi Ensemble, Hojsak & Novosel, Soul Stash, Bruno Mičetić Kvintet, Vedran Zec Kvartet i Pavle Jovanović Kvartet, a da se večeri nastave u rasplesanom tonu funka i jazza pobrinut će se DJ Umbo.

U popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza, u Gradskoj knjižnici u Županji, Ekološkoj Udruzi vodenica u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture posjetitelji mogu iskusiti identitet, povijest i kulturu ovih krajeva kroz radionice tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu, prezentacije i tribine.

Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika da otkrijete sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše.

Detalje čitajte i novosti pratite na:
https://www.facebook.com/riverjazzfestival/