Preskočite na glavni sadržaj

Trash Film Festival od 4. do 7. rujna

Trash Film Festival od 4. do 7. rujna
Na ovogodišnjem Trash Film Festivalu, koji će se održati od 4. do 7. rujna, u službenoj konkurenciji bit će prikazana 64 filma, odabrana između 1500 prijavljenih filmova iz cijeloga svijeta, najavili su u petak na konferenciji za novinare organizatori festivala iz Udruge Trash.
vrijeme: 04.09.2019. - 07.09.2019.
Na otvorenju varaždinskoga festivala niskobudžetnih filmskih uradaka ploču na varaždinskoj Stazi slavnih u Uskoj ulici dobit će glumac Slavko Brankov.

"Nakon što smo prošle postavili prvu ploču Zvonimiru Ferenčiću, sada nastavljamo, a ploča će biti postavljena našem Varaždincu, umjetniku i glumcu Slavku Brankovu, nenadmašnom Crnom Jacku iz 'Smogovaca'“, najavio je direktor Trash film festivala Slobodan Runjak.

Filmovi u konkurenciji za nagrade prikazivat će se u četiri kategorije - akcijskog, borilačkog, horor i SF filma, a najbolji u svakoj kategoriji dobit će Zlatnu motorku. Osim toga, dodijelit će se i nagrada za najbolji film po izboru publike.

Selektor festivala Ante Magaš istaknuo je da je na Trash Film Festival prijavljeno oko 1500 filmova, više nego prethodnih godina.

"Nismo u deficitu s akcijskim i borilačkim filmovima zbog korištenja online platforme za prijavu filmova. U hororu imamo svašta pa i pseudodokumentarni horor, a sve više ljudi počelo se baviti SF-om. Ovaj festival nije samo za filmofile i žiri, već i za širu publiku pa pozivam ljude da dođu pogledati niskobudžetne filmove, ali s dobrim idejama", kazao je Magaš koji smatra da će žiri imati težak posao.

U žiriju 14. Trash Film Festivala su redatelji Predrag Ličina i Damir Mađarić te medijska pedagoginja Dubravka Kalinić Lebinec, jedna od osnivačica varaždinskog Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Kao i svake godine, Udruga Trash snima vlastiti film koji će biti prikazan na dodjeli nagrada, u subotu, 7. rujna u varaždinskom kinu Gaj.

Producent Robert Borović najavio je da su tema filma avanturisti, što je tema i cijeloga festivala. Na pitanje jesu li avanturisti heroji ili antiheroji pokušat će odgovoriti debata koju će u četvrtak, 5. rujna, voditi profesor kulturne antropologije Tomislav Pletenac. U glazbenom dijelu programa Trash Film Festivala na pozornici u dvorištu palače Sermage nastupit će zagrebački i varaždinski bendovi. (Hina)