Preskočite na glavni sadržaj

13. Vox Feminae Festival

13. Vox Feminae Festival
Vox Feminae Festival od 27. rujna do 6. listopada pod svojim okriljem donosi niz filmova, umjetničkih izvedbi, izložbi, predavanja i radionica u autorstvu domaćih i inozemnih strašnih i kreativnih žena. Filmski dio festivala održava se od 2. listopada, a izuzev projekcije u KD Vatroslava Lisinskog, svi filmovi prikazuju se u Dokukinu KIC, gdje je ulaz besplatan!
vrijeme: 27.09.2019. - 06.10.2019.
 

Filmskim programom ove godine dominiraju domaće autorice i autori, a u suradnji s Hulahopom otvara ga dokumentarno-igranim film Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dana Budisavljević, kojeg zagrebačka publika premijerno može pogledati 2. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u 20 sati.

Filmski program se potom seli u Dokukino KIC u čijem se programu nalazi i tematski blok o (mentalnom) zdravlju. U sklopu spomenutog bloka prikazuju se filmovi Lijek Ane Opalić, Dani ludila Damiana Nenadića i Susjedi Tomislava Žaje. U tematskom bloku domaćeg LGBTIQ filma prikazuju se: Peti kat lijevo Renate Lučić, Doma za Božić Tomislava Đurineca i Trešnje Dubravke Turić; a u bloku posvećenom kompleksnim obiteljskim i intimnim odnosima su: Glavno jelo Kristine Barišić, Doplovit će Rex Josipa Lukića, Kolko god nas noge nose Renate Lučić, Tina & Sendy Hani Domazet i IKEA for YU Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić. Filmski program popraćen je diskusijama s redateljima/cama i producentima/cama filmova, a moderiraju ih Antonela Marušić i Hana Sirovica.

U sklopu filmskog programa u subotu, 5. listopada u 16 sati prikazuje se i kratkometražni dokumentarni film polaznica radionice 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica' koji su  tijekom deset dana pohađanja radionice osmislile, snimile i montirale pod mentorskom palicom Renate Lučić i Filipa Filkovića Philatza.

Novost ovogodišnjeg VFF-a je i online selekcija s odabranim filmskim naslovima koji će se od 2. do 6.  listopada moći pogledati ekskluzivno na portalu Voxfeminae.net.

Čitav program Vox Feminae Festivala možete pronaći ovdje.
 
Izvor: HAVC