Preskočite na glavni sadržaj

Digitalne matineje Koncertnog ureda Zadar

Koncertni ured Zadar od četvrtka, 9. travnja, kreće s programom digitalnih matineja, na kojima će svakog četvrtka u 11 sati na svom YouTube kanalu objavljivati probrane snimke koncerata iz svog arhiva.
vrijeme: 09.04.2020. - 09.04.2020.
mjesto: Pula; Arena
url: https://pulafilmfestival.hr/hr/

Novoosmišljeni program počet će Šestom simfonijom Ludwiga van Beethovena u izvedbi Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem Ivana Repušića s Glazbenih večeri u sv. Donatu 2016. godine.

Kako se ističe, naglasak je na Zadarskom i komornom orkestru, među čijim je vrijednim projektima i izvedba svih devet Beethovenovih simfonija, "što ostaje prvorazredni događaj u zadarskom kulturnom životu".

U fokusu je i 250. obljetnica rođenja Beethovena čija glazba, kažu iz Koncertnog ureda, u ovih kriznim vremenima može pružiti snagu i inspiraciju, jer je taj vrhunski skladatelj dao do tada neviđen osjećaj slobode, grandioznosti i demokracije; odveo ju je iz aristokratskih salona u koncertne dvorane i postao prvi glazbeni celebrity.

"Njegova je glazba danas utkana u kolektivnu svijest čitavog čovječanstva - zvučna kulisa događaja poput Olimpijskih igara, ali i pada Berlinskog zida, dakako i himna Europske unije - predstavlja nam simbol slobode: kako umjetničke, političke, tako i slobodne volje i slobode individualca u svim aspektima života", napominju. (Hina)