Preskočite na glavni sadržaj

Noć knjige ide dalje – 23. travnja virtualno slavlje knjige

Noć knjige ide dalje – 23. travnja virtualno slavlje knjige
S ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige 23. travnja ove godine održat će se deveta, virtualna Noć knjige. Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige.
vrijeme: 23.04.2020. - 23.04.2020.
U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Tako će ovogodišnju Noć knjige obilježiti online programi kao i virtualno otvaranje Noći knjige na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske.

 

U tijeku su prijave programa, a knjižare, antikvarijate, sve vrste knjižnica, škole, različite ustanove i sve prijatelje knjige pozvali smo da iskoriste online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažu kako bismo i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ. P

 

Pozivamo i vas da nam se pridružite te da dio vašeg medijskog sadržaja uoči 23. travnja posvetite knjizi, čaroliji njezinog stvaranja i čitanja.  Bilo da je riječ o razgovorima s književnicima, nepoznatim i manje znanim crticama iz književnosti, predstavljanjima knjiga i autora, glazbenim izvedbama inspiriranim knjigama, razgovorima s građanima svih generacija o budućnosti knjige, najdražim im knjigama ili citatima iz knjiga, top listama knjiga – svako spominjanje knjige je dobrodošlo.


Pozivamo vas i da redovito pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.

 

Noć knjige 2020. organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

 

Za sve dodatne informacije, prijedloge i mogućnosti sudjelovanja u Noći knjige, kao i za prijedloge i dogovore sugovornika u vašem mediju, slobodno nas kontaktirajte.

E-pošta: info@nocknjige.hr, nocknjige@nocknjige.hr

Internetska adresa: http://nocknjige.hr

Pratite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/nocknjige.hr