Preskočite na glavni sadržaj

Bjelovarsko kulturno ljeto 2020.

Bjelovarsko kulturno ljeto 2020.
Na Bjelovarskom kulturnom ljetu, koje se održava od 26. lipnja do 6. rujna, predviđeno je 90 kulturnih događanja uz šarolik glazbeni sadržaj, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 26.06.2020. - 06.09.2020.
mjesto: Parku skulptura u Ernestinovu
url: https://www.facebook.com/kolonija.ernestinovo/
Bjelovarsko kulturno ljeto bit će svojevrsna zamjena za manifestacije koje su otkazane zbog mjera prevencije tijekom prvog vala pandemije koronavirusa poput Terezijane i BOK-a.

 

I ove godine sadržaje će obogatiti bjelovarske kulturne ustanove poput Gradskog muzeja i Kulturnog i multimedijskog centra, Centra za cjeloživotno obrazovanje i Narodne knjižnica "Petar Preradović" te udruge DOKU-art, Udruge Shooma i drugih.

 

Većinu izvođača na kulturnom ljetu činit će bjelovarski umjetnici od kojih se dio njih i organizirao u inicijativi "After korona fest", a sve će biti završeno 6. rujna u popularnom Boho parku koji će se i ove godine nalaziti u središnjem parku na Trgu Eugena Kvaternika.

 

"Vjerujem da će ove godine Boho park biti opet popularan. Kulturni i multimedijski centar će i ove godine izaći van, dakle u Boho park gdje ćemo od 26. srpnja pa sljedećih šest dana pod zvjezdanim nebom prikazivati zanimljive filmove u kojima će svatko pronaći nešto za sebe", poručio je ravnatelj KMC-a Denis Hladiš. U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta održat će se i festival dokumentarnog filma DOKUart koji će biti nazvan "Skoro 15. DOKUart", dok će se "pravi" 15. DOKUart održati iduće godine.

 

"Skoro 15. DOKUart održavat će se na nekoliko lokacija i sadržavati više programa. Prvi dokumentarni filmovi prikazivat će se 10., 11. i 12 srpnja", objasnio je Stjepko Gambiroža u ime Udruge DOKUart. (Hina)


Opširnije