Preskočite na glavni sadržaj

20. Osječko ljeto kulture

20. Osječko ljeto kulture
Dvadeset godina najraznovrsnijih izvedbi, performansa, glazbenih večeri, izložbi i predstava najbolji su pokazatelj kako je Osječko ljeto kulture apsolutni kulturni brend Grada Osijeka, a ovogodišnji program, koji stoji uz okruglu brojku, dokazat će kako kultura i umjetnost savršeno idu uz grad na Dravi. 
vrijeme: 29.06.2020. - 08.07.2020.

„Otvaramo 20. Osječko ljeto kulture“ – najavio je organizacijski odbor OLJK-a na konferenciji za medije u sklopu koje je predstavljen bogat program ovogodišnjeg jubilarnog izdanja.
 
Osječko ljeto kulture održat će se od 29. lipnja do 8. srpnja 2020. godine u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, a u dvotjednoj manifestaciji planirano je čak 46 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti. Programi će se izvoditi na 15 lokacija, a ove godine OLJK-u se pridružuje i OLJKIĆ – posebno kreiran program za malu i veliku publiku koji će se održavati u prostoru dvorišta III. Gimnazije u Osijeku.
 
Prvog dana otvorenja sva pozornost bit će usmjerena na dokumentarni film „20 GODINA OSJEČKOG LJETA KULTURE“ u režiji Borisa Šepera, a koncert Rade Šerbedžije i njegovog Zapadnog kolodvora odvest će vas na neke zanimljive putešesvije kroz grad.
 
Program je koncipiran tako da svatko može pronaći nešto za sebe, tu su premijere, gostujuće predstave, koncerti, izložbe, a ni ove godine nismo zaboravili na najmlađe koji uz predstave puna tri dana mogu uživati na Festivalu slikovnice "Čuvari priča" u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i kao novitet, ove godine nas očekuje i OLJKić.“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka i predsjednica organizacijskog odbora OLJK-a Žana Gamoš.
 
Deset dana ovogodišnjeg ljeta kulture u Osijek donosi čak tri premijerna dramska naslova, bogat likovni i vizualni program, suradnje na glazbenim i dramskim izvedbama te zanimljiv književni i filmski program. Poslijednjeg dana OLJK-a posjetitelji će moći uživati u vokalno-instrumentalnom koncertu Asambla Lado i promociji prve osječke strip slikovnice „BON TON IZA DUGE“ za koju je zadužen zanimljiv dvojac koji čine Dražen Jerabek i Dražen Alerić.

Kao i dosadašnjih godina u programu će sudjelovati osječke ustanove i udruge u kulturi, pojedinačni umjetnici i gostujući izvođači, a svi programu u sklopu OLJK-a su besplatni.

Uz Žanu Gamoš i Dražen Alerića, na konferenciji za medije sudjelovali su Danijela Klobučar, voditeljica Odsjeka za kulturu Grada Osijeka, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Areta Ćurković te Igor Loinjak, povjesničar umjetnosti i član organizacijskog odbora OLJK-a.