Preskočite na glavni sadržaj

Siscia open jazz & blues festival

Siscia open jazz & blues festival
Siscia jazz club 15. puta za redom, ove godine, od 13. do 18. srpnja, organizira Siscia open jazz & blues festival 2020., čiji se sadržaj zbog koronakrize temelji na domaćim izvođačima, ali će biti jednako atraktivan i kvalitetan kao i dosadašnji.
vrijeme: 13.07.2020. - 18.07.2020.

Kako je u najavi festivala rekao njegov organizator, jazz gitarist i voditelj Siscia jazz cluba, Damir Kukuruzović, ranije je festival trajao vikendima kroz cijeli srpanj, ali kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, ove će godine koncerti biti šest dana za redom.

Dodao je kako je kandidata za nastup bilo mnogo, pa su odabrani oni najbolji. Nastup na sisačkom festivalu, koji će ove godine imati revijalno obilježje, već je postala stvar prestiža.

Kukuruzović je dodao kako je na festivalu trebao nastupiti i Stochelo Rosenberg, jedan je najvećih gitarističkih virtuoza današnjice, učenik škole Djanga Reinhardta i vodeći gitarist svjetski poznatog Rosenberg Trija, ali je zbog pandemije njegov dolazak u Sisak i nastup odgođen za jesen.

Tako će na festivalu nastupiti Swing Again, Big band Požega, Kovačević Brothers, Jazziana Croatica, Filmmusicorkestar i The Greenhill Boys.

Na poštivanje mjera zaštite od koronavirusa, na predstavljanju festivala je upozorio infektolog Bruno Baršić iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, inače i sam glazbenik. On će kao trubač nastupiti u sastavu The Greenhill Boys, koji osim liječnika klinike okuplja i studente medicine, te umirovljene liječnike. Njihov nastup, kako je najavio, održat će se pod nazivom "Korona na kraju".

Napomenuo je kako im nastup na festivalu predstavlja čast, te da čak ima i tremu. Ujedno je upozorio kako u njihovom stresnom poslu klasični jazz i swing imaju blagotvorno djelovanje na liječnike i ozdravljenje pacijenata.

Svi će koncerti biti na terasi kluba s početkom u 21 sat, a u slučaju lošeg vremena u prostoru kluba. (Hina)