Preskočite na glavni sadržaj

Festival Pazi, knjiga!

Festival Pazi, knjiga!
U tijeku je sedamnaesti po redu Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! najstariji književni festival u Hrvatskoj namijenjen djeci i mladima
vrijeme: 05.10.2020. - 05.10.2020.

Ovogodišnji program započeo je na otocima Hvaru i Korčuli, a nastavlja se u Čazmi, Sisku Ivanić Gradu, Novoj Gradiški, Bjelovaru i Zagrebu u kojem će se održati najveći broj festivalskih događanja. Književnici i ilustratori, putopisci i prevoditelji, predstavit će sebe i svoj umjetnički opus djeci osnovnih i srednjih škola. Većina programa odvijat će se na otvorenom, dok će dio susreta biti održan online. Na ovogodišnjem Festivalu PAZI, KNJIGA! gostuju autori Davor Pavelić (koji je ujedno i autor ovogodišnjeg vizuala Festivala) ,  Danijela Pavlek, Dubravka Kolanović,  Željka Mezić, Bruno Mezić,  Nikolina Manojlović Vračar, Ana Đokić, Anke Ludewig, Roman Simić, Manuel Šumberac, IVa Dužić, Irena Zelena, Alma Pongrašić, Hana Vrca,  Ema Pongrašić, Aleksandar Škorić, Andrijana Grgičević, Davorka Androić i Ines Marciuš Kruljac. Uz književna događanja i susrete,  bit će otvorene i tri samostalne izložbe. POLA Davora Pavelića (Galerija VN u Zagrebu), MIC, PO MIC Hane Vrce (Galerija knjižnice Kajfešov brijeg, Zagreb) i MOJA AFRIJA Dubravke Kolanović (Općinska knjižnica Jelsa) .
 
Festival PAZI, KNJIGA! završit će svečanom dodjelom nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI na Interliberu 2020.
 
Festival PAZI, KNJIGA! organizira udruga Kreativna mreža iz Zagreba u partnerstvu s Knjižnicama grada Zagreba i Kazališnim epicentrom.
 
Sva festivalska zbivanja pratite na https://www.facebook.com/Pazi-knjiga-105623664142821/