Preskočite na glavni sadržaj

18. Festival znanosti u Rijeci

18. Festival znanosti u Rijeci
Osamnaesti po redu Festival znanosti Rijeka održava se od 12. do 17. listopada 2020., a najveći dio programa odvijat će se, sukladno epidemiološkoj situaciji, u virtualnom svijetu, odnosno na službenoj stranici festivala - https://festivalznanosti.uniri.hr/... Ovogodišnje izdanje Festivala znanosti Rijeka održava se na temu Kultura znanosti, a sve informacije o programu dostupne su na službenoj web stranici.
vrijeme: 12.10.2020. - 17.10.2020.
 
Najavljene su radionice, izložbe, tribine te predavanja - više od 65 događanja u cilju obrazovanja mladih i građana te popularizacije znanosti.

18. Festival znanosti bit će u nešto izmijenjenom izdanju: najprije je s proljeća prebačen na jesenji termin, a onda će i 15 javnih znanstveno-popularnih predavanja biti dostupno na mrežnoj stranici www. festivalznanosti.uniri.hr.

Znanost će ponovno biti na riječkom Korzu, organiziran je i Festival industrijske baštine, natjecanja i radionice su zatvorenog tipa, što znači da se na sve treba ranije prijaviti. Broj posjetitelja je ograničen i nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno, ali su svi programi, kao i svake godine, besplatni. 

Udruga Zlatni rez i ove godine ima dobre partnere u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci, Akademskom astronomskom društvu Rijeka, Društvu matematičara i fizičara te Udruzi za razvoj visokoga školstva Universitas. Pokrovitelji su Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. (HR Rijeka)

https://festivalznanosti.uniri.hr/
https://www.facebook.com/festivalznanostirijeka/