Preskočite na glavni sadržaj

3. Amadeus fest u Bjelovaru

3. Amadeus fest u Bjelovaru
Amadeus fest - međunarodni festival komorne glazbe u Bjelovaru održava se treći put te će, unatoč teškim okolnostima nastalima zbog pandemije korona virusa, i ove godine pridonijeti promicanju klasične glazbe.
vrijeme: 16.10.2020. - 18.10.2020.

Organizatori festivala članovi su Bjelovarske udruge glazbenih umjetnika koja okuplja akademske glazbenike, porijeklom s područja Bjelovara, ali i njihove kolege i prijatelje. Ideja o pokretanju festivala inspirirana je podatkom da su veliki kompozitor Wolfgang Amadeus Mozart i grad Bjelovar "rođeni" iste, 1756. godine. Grad je svojom arhitekturom i tradicijom blizak glazbenoj tradiciji Mozartove glazbe, pa su ambijenti barokne katedrale Sv. Terezije Avilske, atrij Gradskog muzeja, zgrada Poglavarstva grada Bjelovara, nekadašnja austro-ugarska vojarna, te prekrasni glazbeni paviljon u gradskom parku izvrsne lokacije za izvođenje Mozartove komorne glazbe.  Bivši učenici glazbene školu u Bjelovaru, profesionalno afirmirani izvan njega, ovaj festival koriste kao izvrsnu priliku da nastupe u svom gradu i omoguće posjetiteljima uživanje u njihovoj glazbi.  Amadeus fest iz godine u godinu postaje sve prepoznatljiviji, a ujedno promovira Bjelovar i kao turističko odredište.

Stoga su organizatori ove godine odlučili omogućiti videoprijenos dvaju koncerata putem internetskih platformi kako bi što više gledatelja moglo uživati u izvrsnim koncertima.
 
Videoprijenos uživo pratite na poveznicama:
Dan 1 (svečano otvaranje):  https://youtu.be/Z946i7mPKeg
Dan 2: https://youtu.be/XVeei7aSoFU

Program festivala (.pdf)