Preskočite na glavni sadržaj

52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva
Domaćin ovogodišnje Revije trebalo je biti Pučko otvoreno učilište 'Augustin Vivoda' Buzet, no zbog epidemiološke situacije i zaštite zdravlja svih sudionika, Revija će se u potpunosti održati online. Svi filmovi će tijekom održavanja Revije, od 20. do 22. studenog, biti dostupni za besplatno gledanje za internetu.
vrijeme: 20.11.2020. - 22.11.2020.

U program je uvršteno 15 igranih filmova i 14 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirano je i 5 eksperimentalnih i 4 animirana filma.
 
Popis selektiranih filmova dostupan je na linku: https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program/
 
Selekcijsku komisiju ove godine činili su redatelji Snježana Tribuson, Matija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić. Selekcijska komisija je ujedno i žiri koji će dodijeliti nagrade. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e.  Održat će se 22. studenog i moći će se pratiti online.
 
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija  se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.
 
Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Revija je nacionalnog karaktera. Na Reviji sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. 

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici https://revija.hfs.hr/