Preskočite na glavni sadržaj

2. Zadar Organ Festival - online

2. Zadar Organ Festival - online
Drugo izdanje Zadar Organ Festivala održat će se ovaj tjedan u virtualnom obliku putem besplatnog prijenosa na YouTube kanalu Zadar Organ Festivala. Koncerti su na rasporedu: 14., 16. i 18. prosinca u 20 sati.
vrijeme: 14.12.2020. - 18.12.2020.

Očekuje nas tri zanimljiva koncerta, a već večeras možemo pogledati i poslušati događaj koji nosi naslov „Muzika i misli“. Taj interdisciplinarni projekt nastao je u kreaciji sjajnih umjetnika – izvanserijskog ruskog orguljaša Alekseja Vilegžanina i našeg poznatog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Enesa Vejzovića. Nesvakidašnji program koncerta veoma je uspješno spojio orguljsku glazbu Franza Liszta i njegovog učenika Juliusa Reubkea te odabrani tekst iz prve knjige tetralogije „Josip i njegova braća“ Thomasa Manna.

Ovaj program premijerno je izveden na prošlogodišnjem izdanju PagArtFestivala obitelji Pogorelić, na pokretnim koncertnim orguljama slovenske radionice Škrabl. Na istim je orguljama u posve drugačijem ruhu Vilegžanin nastupio i na prvom izdanju Zadar Organ Festivala, gdje je uz austrijski jazz trio Flipside Tale izveo autorsku glazbu. U oba slučaja oduševljena je publika svjedočila njegovoj izvanrednoj vještini koju će večeras pokazati na velikim katedralnim orguljama sv. Stošije. Publici će se i ovoga puta omogućiti pogled na orguljaša, inače skrivenog od očiju publike, ali i izvrsnog Enesa Vejzovića. O kvaliteti njihove izvedbe svjedoče i riječi organizatora Nine i Lovre Pogorelića koji su ju ocijenili kao jedan od vrhunaca PagArtFestivala, čiji korijeni sežu u davnu 1999. godinu.

https://www.youtube.com/channel/UC__KeCPjo_ZTyb9r89vh8LQ/featured