Preskočite na glavni sadržaj

'Ludilo u dvoje' – prva ovogodišnja premijera u INK-u

'Ludilo u dvoje' – prva ovogodišnja premijera u INK-u
Na današnjoj konferenciju za medije predstavljena je prva ovogodišnja produkcija INK - Gradskog kazališta Pula, 'Ludilo u dvoje' Eugenea Ionescoa. Predstava će biti premijerno izvedena u petak, 5. veljače 2021.
vrijeme: 05.02.2021. - 10.02.2021.

Medijima se uvodnom riječi obratila ravnateljica, gospođa Gordana Jeromela Kaić, zatim redatelj i glumac Luka Mihovilović, glumica Lara Živolić te Denis Butorac koji potpisuje fotografiju, naslovnicu knjižice i plakat.
 
Dramski tekst Eugenea Ionescoa DELIRE A DEUX ... A tant qu'on veut, iste godine kad je napisan, 1962., postavljen je u Studio des Champs-Elysee u Parizu. U Hrvatsku stiže desetak godina kasnije i nakon toga postavljen tek u nekoliko kazališta.
 
Na našu scenu, ovaj ogledni primjer teatra apsurda, savršeno se uklopio u kontekst današnjeg vremena i okolnosti u kojima živimo.
 
Izolacija kao odabir ili kao poštivanje nečijih naredbi?
 
Kolektivna solidarna svijest ili sebičluk?
 
'Ludilo u dvoje' je potpuni spektakl, komična farsa u kojoj se sve urušava u nelogičnosti i besmislu iz kojeg se isčitava realan, apatičan svijet okrenut prošlosti u kojem živimo bez osjećaja za drugoga i potrebi za preživljavanjem bez ikakvog višeg cilja.
 
Predstavu je režirao Luka Mihovilović, koji igra zajedno s glumicom Larom Živolić.
 
Pogledajte neku od repriza: 6., 8., 9. ili 10. veljače.