Preskočite na glavni sadržaj

Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu

Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu
Humanitarna izložba pod nazivom „Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu“ otvorena je 16. veljače u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“. Izložbu prati i online aukcija svih izloženih radova, kako slika, tako i skulptura, a prikupljena sredstva namijenjena su studentima i njihovim obiteljima koji su pogođeni razornim potresom na području Banovine.
vrijeme: 16.02.2021. - 26.02.2021.

Online aukcija bit će postavljena na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu, a licitirati za izloženih djela bit će moguće 24 sata, od 25. do 26. veljače, što je ujedno i posljednji dan izložbe u Sveučilišnoj galeriji.

Postav izložbe sadrži ukupno dvadeset i dva rada istaknutih imena splitske akademske likovne scene, svoja djela su donirali: Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Željko Bubalo, Ljubica Buble Dragojević, Mladen Čulić, Edvin Dragičević, Nikola Džaja, Kažimir Hraste, Stjepan Ivanišević, Ivan Listeš, Petar  Jakelić, Robert Jozić, Kuzma Kovačić, Helena Mardešić Sikora, Zvonimir Mihanović, Matko Mijić, Dražen Pejković, Hrvoje Marko Peruzović, Velebit Restović, Dijana Iva Sesartić, Vjekoslav Stipica, Vice Tomasović.

Važnost izložbe, kako i dolikuje umjetnosti, nije samo u kreativnom prilogu splitskih autora, redom eminentnih imena naše likovne scene, već i u njezinom moralno-etičkom karakteru. Donacijom svog rada istakli su esencijalnu ulogu umjetnosti. Kupci radova, uz umjetnički rad, dobit će priliku iskazati solidarnost i pružiti potporu studentima i studenticama koji dolaze iz područja Sisačko-moslavačke županije zahvaćenih potresom. 

Početna cijena svih radova iznosit će 5.000,00 kuna, a kupiti željenu umjetninu bit će moguće putem aukcijske online licitacije kako bi se pružilo što veću pomoć onima najpotrebitijima.

Dodatne informacije:
https://www.unist.hr/