Preskočite na glavni sadržaj

'Pulica u kaputu' od 23. do 28. ožujka

'Pulica u kaputu' od 23. do 28. ožujka
Na ovogodišnjem 6. programu za djecu 'Pulica u kaputu', koji će se održati od 23. do 28. ožujka, bit će prikazano pet kratkometražnih i pet dugometražnih filmova, većinom animiranih, a na rasporedu su i dvije obiteljske pustolovine i jedan dokumentarni film, najavljeno je u četvrtak.
vrijeme: 23.03.2021. - 28.03.2021.

Kako je priopćeno iz Pula Film Festivala, cjelokupni program održat će se online, potpuno je besplatan i moći će se pratiti diljem Hrvatske.
 
Poveznice za pristup filmovima objavljivat će se svakog jutra i bit će dostupne 48 sati. Svi su filmovi podnaslovljeni, a naslovi na rasporedu od utorka do četvrtka imaju i opciju uključivanja praćenog čitanja podnaslova.
 
"Pulica u kaputu" pet će dana prikazivati kratke filmove "Dekica" (red. M. Moshkova), "Ptičica i pčele" (red. L. von Dohren), "Mali sivi vuk: jesenski putnici" (red. N. Malykhina), "Kišobran" (red. J. Prats, A. Robles) i "Kanarinac" Kiki (red. N. Bianco – Levrin, J. Rembauville).
 
Dugometražni program donosi "Raggie" (red. M. Arulepp i K. Kiilerich) o djevojčici koja dobiva čarobnu lutku, "Lotte i izgubljeni zmajevi" (red. H. Ernits, J. Poldma) o avanturama Lotte i sestrice Roosi, "Jackie i Oopjen" (red. A. van de Mond) o djevojčici koja pomaže gospođi koja je iskočila iz slike i "Rocca mijenja svijet" (red. K. Benrath), film koji je na prošlogodišnjoj "Pulici" prema glasovima publike osvojio najveću ocjenu.
 
Prikazat će se i dokumentarni film "Oči mi plave, haljina šarena" (red. P. Gumiela) s pogledom u svijet iz perspektive trogodišnjakinje.
 
Dodatak programu je i besplatna radionica „Crta – crtež – strip“, koja će se održati preko zoom aplikacije od 24. do 28. ožujka od 17 do 19 sati pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa. Radionica, na kojoj će polaznici usvojiti osnove izrade stripa, namijenjena je djeci u dobi od osam do 14 godina. Najveći broj polaznika je 15, upute su na mrežnoj stranici Kina Valli, a prijave se primaju dok se ne popune sva mjesta.
 
Tijekom "Pulice u kaputu" održat će se i online konferencija pod nazivom "Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi". Termin konferencije objavit će se naknadno, a namijenjena je stručnjacima u sustavu predškolskog obrazovanja. Svrha je konferencije pronaći odgovarajući alat za medijsko obrazovanje kojim se djeci može pristupiti s odgojnim i obrazovnim predznakom. (Hina)