Preskočite na glavni sadržaj

5. VukovART

5. VukovART
VukovART, street art festival u Vukovaru, održat će se od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom ugostit će najveća imena svjetske street art scene koji će obogatiti Vukovar, Luku umjetnosti.
vrijeme: 15.05.2021. - 15.06.2021.

Tako će ove godine u Vukovar uploviti deset umjetnika: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke.

Do sada je u sklopu festivala nastalo 23 urbanih street art djela za koje je zaslužno 15 vrhunskih muralista i šest svjetskih anamorfnih 3D umjetnika.

Naime, VukovART predstavlja jedinstveni koncept u kulturi i umjetnosti Vukovara. Promovira Vukovar kao Luku umjetnosti, mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život. Time je Vukovar postao „galerija na otvorenom“ u kojoj, uz lokalnu zajednicu, uživaju i turisti.

U sklopu festivala, vukovarske ulice i trgove obogatit će brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni program, panel rasprava, predavanja i koncerti.

Tako će se 15. svibnja VukovART započeti koncertom rock benda Vatra, a u nastavku festivala nastupit će i Mia Dimšić, glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel.

Davor Gobac vodit će Motivacijsko-likovnu radionicu za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike.
Putopisna predavanja održat će Domagoj Jakopović Ribafish, Dušan Bućan i Robert Knjaz, a festival će posjetiti i međunarodna imena street art scene.

Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom, a organizirat će se i biciklijada kojom će se obilaziti dosadašnja umjetnička djela.

Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje.

Cjelokupan program VukovART-a možete pogledati - OVDJE.

Ovogodišnji VukovART je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, dok je generalni sponzor poduzeće PPD.