Preskočite na glavni sadržaj

9. festival suvremenog cirkusa – Cirkobalkana

9. festival suvremenog cirkusa – Cirkobalkana
Od 28. svibnja do 5. lipnja festival Cirkobalkana u svom 9. izdanju vraća se u Zagreb, s misijom da na jednom mjestu okupi i podrži regionalne i inozemne cirkuske umjetnike i umjetnice, potakne suradnje, razmjenu ideja i iskustava.
vrijeme: 28.05.2021. - 05.06.2021.

Cilj mu je predstaviti suvremeni cirkus široj publici i to kroz njegov autentični i inovativni izvedbeni vokabular koji proizlazi iz njegove transdisciplinarnosti.
 
U neizvjesnom svijetu važno je boriti se za svoju umjetnost, jer umjetnost nadahnjuje i širi horizonte! Stoga smo odlučni publici priuštiti živi ugođaj, nadahnuti ih i potaknuti da zažive ljepotu života. Iako će broj publike biti ograničen po izvedbi, osigurali smo dovoljan broj predstava i popratnog programa da festival poprati širi broj publike.
 
Festival će se odviti u cirkuskom šatoru Cirkobalkane podignutom na livadi Pogona Jedinstvo na Trnjanskm nasipu.
 
Uz izvedbeni dio programa, festival donosi i radionice, razgovore s umjetnicima, izložbe, video projekcije i još zanimljivosti koji će cirkuski šator i prostor oko njega pod vedrim nebom  učiniti ugodnim mjestom za boravak.

Planirano vrijeme za izvedbe je u 20 sati u samom šatoru.
 
Izvedbeni program:
 
28.5. Cirkusfera(RS): »Nula«, prezentacija rada u nastajanju u okviru SubScene
29.5. Marina Cherry (SE/SAD): »Only Bones v1.6.«, predstava
30.5. Los Putas Makinas Company (FR): »Tutti Frutti«, predstava
2.6. Chiara Marchese (FR): »Le poids de l'âme - tout est provisoire« prezentacija rada u nastajanju u okviru circusnext platforme
3.6. OLGA_ CirqAnalogique (ES): »LP (Long Play)«, prezentacija rada u nastajanju
u okviru circusnext platforme
4.6. Dora i Mišo Komenda (HR): »Zvuk i Tijelo«, premijera predstave
5.6. Un Loup pour l’homme (FR): »Cuir«, predstava
 
Festival CirkoBalkana 9 organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda, a sufinanciran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa - regionalni program za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije- kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz Program Cirkorame i program SubScena, a odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, Autonomnim kulturnim centrom - ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba.

https://cirkobalkana.org/