" />
natječaj

Najljepše molitve naših starih - javni poziv na sudjelovanje


prijava: 07.09.2019.

U želji da se zaštiti i sačuva od zaborava duhovna ostavština naših predaka koja je iz naraštaja u naraštaj prenošena usmenim putem, nakladna kuća Verbum odlučila je objaviti monografsko izdanje 'Najljepše molitve naših starih' u suradnji sa znanstvenom savjetnicom Instituta za etnologiju i folkloristiku prof. dr. sc. Ljiljanom Marks.

Nakon nekoliko godina predana rada prikupili su na stotine prekrasnih molitava iz usmene predaje. Ipak, želja im je da ovo jedinstveno monografsko izdanje bude obogaćeno i vašim fotografijama, pa pozivaju sve one pojedince, župe i zajednice koji imaju zanimljivih fotografija iz hrvatske kršćanske baštine da ih pošalju i ustupe za eventualno objavljivanje.

 

Seoske i mjesne crkve i crkvice, motivi procesija s narodnim nošnjama, detalji vjerskih kipova i ostali motivi koji su tipično hrvatski i kršćanski, a koji se odnose na pučku pobožnost poželjni su vizualni elementi ovog javnog poziva. (Neke uzorke možete vidjeti u fotografijama koje prate ovaj poziv).

 

Svoje fotografije nam možete slati do subote, 7. rujna 2019. na verbum.hr@gmail.com, a više informacija o uvjetima kao i pogodnostima i nagradama za sudionike pročitajte na Verbum.hr.
 

(R.P.B., 02.09.2019)