" />
obavijest

Promocija monografije Zdravka Milića


vrijeme: 21.09.2019. 19,30 h
mjesto: Labin; Gradska galerija Labin, Ul. 1. maja 5

Monografija labinskog akademskog slikara Zdravka Milića novo je izdanje Muzeja suvremene umjetnosti Istre, kojom ova muzejska ustanova nastavlja svoju bogatu izdavačku djelatnost objavljivanja obimnijih kataloga i monografija istarskih i hrvatskih suvremenih umjetnika. Promocija će se održati u subotu, 21. rujna, u 19,30 sati.

Monografija Zdravko Milić do sada je najreprezentativnija publikacija jer se radi o knjizi tvrdog uveza koji ukoričuje 296 stranica s dvije vrste papira i kombiniranim tiskom crno – bijelih i kolor reprodukcija.

 

Knjiga je trojezična (hrvatski, talijanski, engleski) s uvodno - kritičkim tekstom Mladena Lučića te opsežnim biografskim podacima i bibliografskim jedinicama vezanim uz pedesetogodišnje stvaralaštvo Zdravka Milića. Osim tristotinjak reprodukcija umjetničkih djela u monografiji su objavljenje brojne fotografije iz života i rada ovog autora. Knjiga pregledno i kronološki obuhvaća sve faze specifičnog i raznovrsnog Milićevog umjetničkog djelovanja te rječito svjedoči o izuzetno važnom opusu nezaobilaznom za suvremenu istarsku i hrvatsku umjetnost.
 

(R.P.B., 20.09.2019)

Tagovi: monografija