izložba

'Kako sam lagala na Instagramu'


vrijeme: 01.10.2019. - 02.10.2019.
mjesto: Zagreb; Lauba, Prilaz Baruna Filipovića 23A

Otvorenje izložbe fotografija 'Kako sam lagala na Instagramu' modne urednice i novinarke Ane Josipović, kojom otkriva osobnu 'backstage' priču koju je 'slagala' zahvaljujući fenomenu društvenih mreža pokušavajući odgovoriti na pitanje koliko je tanka granica između istine i laži, otvara se u utorak, 1. listopada, u 19 sati u Laubi, kući za ljude i umjetnost.
 

Pop-up izložba otvorena je za javnost u srijedu, 2. listopada, od 10.00 do 19.00 sati. Ulaz je slobodan!

 

U nastavku donosimo informaciju o izložbi:

 

”Svi o nečemu ponekad lažemo na Instagramu, ali ja sam to laganje podigla na drugu razinu”, kaže modna urednica i novinarka Ana Josipović, autorica pop-up izložbe fotografija intrigantnog naziva ”Kako sam lagala na Instagramu / Backstage” koja se sutra, u utorak 1. listopada otvara u Laubi - kući za ljude i umjetnost. Izložba će trajati svega dva dana, točnije 24 sata, a za to vrijeme posjetitelji će dobiti ulaz u “backstage” jedne osobne ženske priče o estetici i životnim obratima.


Izložba je zamišljena i postavljena kroz 13 foto priča u kojima se susreće virtualni i stvarni život, a iza objektiva je Anina sestra Slavica Josipović također urednica s bogatim medijskim iskustvom. Svaka priča u osnovi je foto instalacija koja započinje uređenim izgledom za javnost točnije Instagram. Tim fotografijama-objavama ovaj put autorica pridružuje scene iz “backstagea” koje će bez filtera i uljepšavanja otkriti životna događanja između njezina dva rođendana. Ovom pričom Ana Josipović pripovijeda o svojoj borbi za ženstvenost, a u toj borbi pored Instagram filtera pomažu joj i Beyonce, Melania Trump, pa čak i Cicciolina!


Dok pratimo news feedove društvenih mreža, posebno Instagrama, koji snažno diktiraju estetiku današnjeg vremena i kult ljepote tijela, svakodnevno se pitamo je li Instagram laž ili prihvatljivo uljepšana stvarnost koja nas na neki način inspirira da težimo tome da budemo ljepši i osjećamo se bolje. Koliko je tanka granica između istine i laži, na to pitanje pokušat će odgovoriti ova foto priča.
 

 

(R.P.B., 01.10.2019)