" />
predstava

'Plesna demokracija' u Zagrebačkom plesnom centru


vrijeme: 04.10.2019. - 05.10.2019.
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

U sklopu nerezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra, 4. i 5. listopada na rasporedu su pretpremijera i premijera predstave 'Plesna demokracija' u koreografiji Jasne Čižmek Tarbuk. U predstavi gledatelji demokratskim putem utječu na tijek radnje glasovanjem za jedan od ponuđenih izbora. 

Svaki će gledatelj moći dati svoj glas za jedan od ponuđenih izbora podizanjem crvene ili plave strane papira, odnosno glasačkog listića, i taj će se izbor odigrati na sceni. U duhu vremena, i s ciljem uspostavljanja potpune demokratičnosti bez iznimke glasovi gledatelja se detektiraju automatski; oni su snimljeni kamerom i određeni algoritmom za računalni vid koji ih u djeliću sekunde vizualno analizira i prepoznaje.

 

Naravno, zbog toga se podrazumijeva da je predstava pod video nadzorom - a gledatelji mogu, ako žele, ostati anonimni u svojem glasanju navlačenjem maske na lice. Računalni algoritam će odrediti postotak glasova te proglasiti koji je izbor odabran demokratskim putem, a to možda neće biti baš vaš izbor. Opširnije…
 

(R.P.B., 03.10.2019)