koncert

Humanitarni koncert '4 Dive' 22. listopada u zagrebačkom HNK-u


vrijeme: 22.10.2019.
mjesto: Zagreb; HNK Zagreb, Trg Republike Hrvatske 15

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira 22. listopada humanitarni koncert '4 Dive' u zagrebačkom HNK-u, čiji je prihod od ulaznica namijenjen liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o toj bolesti.
 

Pjevačicama Radojki Šverko, Martini Tomčić Moskaljov, Ivani Husar Mlinac i Mariji Husar Rimac na pozornici će se pridružiti glazbenik Bruno Krajcar, a radi se o jedinstvenom umjetničkom druženju s posebnom porukom za sve one koje je dotakla ta bolest, stoji u najavi koncerta.

 

Akademik Zvonko Kusić rekao je na predstavljanju humanitarnog koncerta da je doseg hrvatske medicine, u svim njezinim segmentima, vrlo visok kada govorimo o toj skupini bolesti.

 

"Hrvatska je postigla najveći uspjeh u svjetskim razmjerima u iskorjenjivanju bolesti štitnjače. Riječ je o bolesti koja najčešće pogađa žene, a na tom smo području zasjenili zemlje poput Njemačke, Francuske i Belgije", kazao je.

 

Zdravo funkcioniranje štitnjače važno je za psihomotorni razvoj populacija, a kako je riječ o vrlo učestaloj pojavi, u javnosti i posebice na društvenim mrežama postoji jako puno manipulacija i alternativnih terapijskih rješenja, među kojima su i nepotrebni i štetni lijekovi.

 

"Hrvatska udruga za bolesti štitnjače tu ima veliku ulogu jer osim podrške pruža ispravne i korisne informacije građanima“, rekao je Kusić.

 

Partner projekta je i zagrebačka Gradska skupština na čelu s predsjednikom Dragom Prgometom, koji je istaknuo važnost takvih događanja, poručivši da se kao društvo i zajednica moramo brinuti o bolesnima kako se ne bi osjećali sami i napušteni.

 

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače ovim koncertom obilježava i 12 godina djelovanja, napomenula je predsjednica udruge Verica Mešić. (Hina)
 

(R.P.B., 16.10.2019)