" />
predstava

Premijera plesne predstave 'Gore' u ZKM-u


vrijeme: 28.10.2019.
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Zagrebački plesni ansambl (ZPA) najavljuje premijeru ekspresivne izvedbe 'Gore' nagrađivanoga mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra, koja će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih 28. listopada. Dinamična izvedba prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze.

Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.
 
Ovo prigodom ZPA će predstaviti nove članice ansambla: Margaretu Firinger, Gendis Putri Kartini, Ivonu Grubišić i Jovanu Zelenović, a u izvedbi sudjeluju i dugogodišnje članice ansambla Sintija Kučić i Andreja Jandrić.
 
Kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Nenad Kovačić, dok je autorica ilustracije Ana Rako.

 
Ferenc Fehér je samouki plesni umjetnik i koreograf iz Mađarske. Jedinstveni i izražajni stil, kombinacija uličnog plesa, elemenata borilačkih vještina i životinjskih pokreta, a čije je specifičnosti ovog puta prenio i na Zagrebački plesni ansambl, osigurala su mu izvođenje predstava diljem svijeta. Radionice je držao u Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Italiji, Bugarskoj, Latviji, Rusiji, Egiptu, Kini, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi, Kanadi i u Hrvatskoj.
 
Suradnja Zagrebačkog plesnog ansambla, koji će sljedeće godine proslaviti pedesetu obljetnicu djelovanja, s jedinim mađarskim plesnim umjetnikom koji 90 % djela stvara na međunarodnim pozornicama trajala je dva mjeseca, a rezultat je vrijedan gledanja.
 
Premijera će se održati na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih 28. listopada, u 20 sati. Druga izvedba Gore rezervirana je za 29. listopada. Cijena ulaznice je 50 kuna.
 

(R.P.B., 24.10.2019)