koncert

Sarajevska nova scena u Zagrebu


vrijeme: 02.11.2019.
mjesto: Zagreb; Ro & Do, Ilica 73/2

Tri sarajevska benda; 'Kolt Teatar', 'Box' i 'Genetic Grooves Guru', premijerno nastupaju 2. studenog u zagrebačkom klubu Ro & Do na adresi Ilica 73/2. Ulaz je slobodan!
 

Bendovi će u svojim nastupima izvesti pjesme sa svojih najnovijih albuma te će, u specifičnom ambijentu, predstaviti svoj umjetnički izričaj zagrebačkoj publici.

 

Genetic Grooves Guru je pseudonim koji Trnka Muhamed koristi u svijetu elektronske glazbe i house scene, nastupajući kao DJ, producent i live act artist. Svoju glazbenu karijeru započeo je 1992. godine kao osnivač, kompozitor i gitarista poznatog bosanskohercegovačkog benda Erogene Zone.

 

Kolt teatar je trio koji se u svojim izvedbama koristi ženskim vokalom, klavijaturama i akustičnim bubnjevima. Ta nesvakidašnja postavka rezultirala je neobičnim identitetom autorske muzike koju kreira trio: Negra Čičić, vokal; Faruk Bavčić, klavijature i Berin Tuzlić, bubanj. Nastupali su na različitim festivalima u BiH, a ovo će im biti prvi nastup u Hrvatskoj.

 

Box elektro pop duo iz Sarajeva predstavlja dio “Nove sarajevske scene”.Box na čelu s frontmenom Mirzom Golom, poznatijim kao članom starog benda Blavorsi, odlučio se otisnuti u elektro pop vode.
 

(R.P.B., 30.10.2019)