" />
projekcija

Premijera filma 'Glumim, jesam' u riječkom Art-kinu


vrijeme: 12.11.2019.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

Tri glumačke priče – sarajevska, ljubljanska i zagrebačka – objedinjene u igranom triptihu Miroslava Mandića 'Glumim, jesam' premijerno se prikazuju u Art-kinu 12. studenog, uz gostovanje redatelja i glumice Lune Zimić Mijović te lokalnih filmskih snaga koje su tijekom snimanja na području Kvarnera sudjelovale u stvaranju filma.

Bosansko-slovensko-hrvatski filmski triptih Glumim, jesam, dijelom sniman i na našem, kvarnerskom području, donosi tri priče – sarajevsku, ljubljansku i zagrebačku – pod zajedničkim nazivnikom života glumaca i glumica te načina kako uloge koje igraju mijenjaju njihov identitet. Uloge u filmu ostvarili su Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl, Olga Pakalović, Ivana Roščić, Franjo Dijak, Luna Zimić Mijović i mnogi drugi regionalni glumci. Riječka premijera regionalnog igranog filma Glumim, jesam održava se u Art-kinu u utorak, 12. studenog u 20 sati uz gostovanje redatelja Miroslava Mandića i glumice Lune Zimić Mijović te lokalnih filmskih snaga koje su tijekom snimanja na području Kvarnera sudjelovale u stvaranju filma. Svoju svjetsku premijeru Glumim, jesam imao je na Međunarodnom filmskom festivalu u Cairu.

 

Film podijeljen u tri dijela, smješten u tri grada, donosi različite glumačke sudbine. Pripremajući se za ulogu lopova, mlada glumica počinje krasti u stvarnom životu. Nakon konflikta s redateljem, napušta snimanje, u želji da dokaže za što je sposobna. / Kazališni glumac dobije ulogu klošara na filmu. Tijekom istraživanja za ulogu druži se s beskućnicima. Sloboda života bez obaveza postupno ga plijeni. / Glumac i glumica igraju uloge strastvenog para u TV sapunici. Nakon završetka produkcije, on tvrdi da je zaista zaljubljen u nju. Za glumicu, sve što su radili ispred kamere nema veze s njihovim privatnim životima, ali glumac opsesivno ustraje.
 

(R.P.B., 08.11.2019)