" />
obavijest

Promocija knjige 'Crveno prije sutona' Denisa Ćosića


vrijeme: 09.11.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; SKUD IGK, Opatovina 11

SKUD Ivan Goran Kovačić i Goranovo proljeće najavljuju promociju Goranom za mlade pjesnike nagrađene knjige 'Crveno prije sutona' pjesnika Denisa Ćosića. Razgovor i pjesničko čitanje odvijat će se u subotu, 9. 11., s početkom u 19 sati, u klubu SKUD-a IGK, Opatovina 11.

 

Uz Denisa Ćosića u razgovoru će sudjelovati Ana Brnardić, članica programskog odbora Goranovog proljeća te Marko Pogačar, predsjednik odbora i urednik knjige.

 

Rukopis Denisa Ćosića 'Crveno prije sutona' istaknuo se kao kompaktna knjiga pjesama u prozi koja od početka do kraja drži visoku napetost poetske ispisanosti na razini oblikovanja teksta cijele knjige i na razini oblikovanja svakoga pojedinačnog teksta. (...) Knjiga je to utihla, umirena prostora prije sutona, prije kraja dana, prije kraja osobnog ciklusa lirskog subjekta, ali i prije kraja jednoga mitološkog i/ili civilizacijskog ciklusa. (...) Ta nemoć, ispražnjenost, rasap koji možda hoće, a možda i neće izroditi novi početak na razini motiva i tema, spretno se dočekuju u dobro pogođenu izrazu, dobro pogođenim slikama i dobro organiziranim ciklusima koji svoj svijet izgrađuju uvjerljivo i domišljato.


Iz obrazloženja Eveline Rudan

 

(R.P.B., 08.11.2019)