izložba

Tripartitna izložba u DKC Lamparna: Lj. Barković, K. Čehulić, M. Josić


vrijeme: 13.12.2019. - 31.12.2019. (otvorenje u 20:30 sati)
mjesto: Labin, DKC Lamparna

Od 13. do 31. prosinca 2019., održava se posljednja ovogodišnja tripartitna izložba u DKC Lamparni koja se organizira u sklopu dva participativna kulturna programa projekta DKC LAMPARNA: ciklus izložbi mladih lokalnih, neprofesionalnih umjetnika u Klubu mladih „Klub 21“, te ciklus izložbi mladih, nadolazećih, domaćih i stranih suvremenih umjetnika u Galeriji „Lamparna“.

Labinska fotografkinja Maja Josić (1985) predstavit će se s izložbom fotografija pod nazivom “Ugljena prašina” za koje je inspiraciju pronašla u ostacima bogate povijesti rudarstva na Labinštini. Radi se o seriji crno-bijelih, dokumentarnih fotografija emotivnog te pomalo mračnog i tajanstvenog pristupa s kojim autorica potencira atmosferu napuštenih industrijskih lokaliteta i objekata u kojima su fotografije nastale.

Kristina Čehulić (1992), studentica diplomskog studija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (smjer kiparstvo), na izložbi pod nazivom “Biljni fragmenti” predstavit će radove u kojima se referira na prirodu i okoliš. Autorica kombinira medij stakla i razne vrste biljaka na način da se prilikom toplinske obrade stakla biljke pretvaraju u pepeo i ostaju zarobljene unutar otopljene staklene materije. Konstrukcija i dekonstrukcija biljnih struktura u staklu tako završava s nježnim i prozračnim ishodom, koji im daje dozu misticizma kakvu pruža i sama priroda.

Ljiljana Barković (1980), akademska slikarica iz Mošćeničke Drage, predstavlja se s izložbom “Fragmentacije 2”. Prvi dio izložbe čine slike nastale višegodišnjim istraživanjem slikarske plohe kao geometriziranog i fragmentiranog likovnog polja koje se ne bavi dubinom, već slikarskim prostorom kao mrežom, odnosno višeslojnošću slikarskog prostora, dok drugi dio čine mali objekti nastali hladnom obradom stakla u kombinaciji s drvom, koji se nadovezuju na fragmente iz navedenih slika.

Sve tri izložbe otvorene su do 31. prosinca 2019., i mogu se razgledati radnim danom (ponedjeljak – petak) 10–14 i 17–20 sati. Oba ciklusa nastavljaju su u 2020. godini.

(D.H.F., 13.12.2019)