" />
najave

Slovenski Mismo Nismo na ZVUKu 100


vrijeme: 20.12.2019. 18 h
mjesto: Split; Klub Kocka, Dom mladih, Ulica slobode 28

Na trećem ZVUKu 100, u petak, 20. prosinca, u 18 sati, u splitskom Klubu Kocka (Dom mladih) predstavit će se slovenski kolektiv Mismo Nismo sa svojom eksperimentalnom produkcijom 'NOise Cirkus' u kojoj spajaju noise glazbu i suvremeni cirkus.

Mismo Nismo čine Eva Zibler, Tjaž Juvan i Oton Korošec iz Ljubljane. Tjaž Juvan i Oton Korošec formalno su obrazovani cirkuski umjetnici iz "Scuala di Cirko Vertigo u Torinu", a Eva Zibler završila je prestižnu akademiju za fizički teatar "Jacques Lecoq" u Parizu.
 
Sve ono što se odnosi na noise glazbu - antiglazbeni i i antikulturni odraz stavova glazbenika o neinventivnosti i slabosti na glazbenoj sceni koja vodi do tzv. ukidanja glazbe i umjetnosti Tjaž, Oton i Eva prenose i na suvremenu cirkusku umjetnost. Okruženi hrpom smeća pronađenih u skvotiranoj ljubljanskoj tvornici Rog (gdje žive i vježbaju) i u različitim europskim gradovima prilikom turneje, umjetnici preispituju cirkuske vještine kojim vladaju manipulirajući 30tak godina starim predmetima. Od smeća formiraju nove instrumente i smeće postaje metafora prolaznosti vremena, hiperprodukcije, kapitalizma, zanemarenosti i otpada...
 
Mismo Nismo laureati su circusnext projekta 2018/2019,
 
ZVUK 100 novi je eksperimentalni glazbeno-izvedbeni program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 čiji je cilj približiti splitskoj publici eksperimentalnu i ambijentalnu elektronsku glazbu predstavljajući glazbenike iz Hrvatske, regije i Europe.
 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/819900438459328
Ulaz na ZVUK 100 je besplatan.
U NOise Cirkus improvizaciji postoji mogućnost golotinje dijela izvođača, koja nije eksplicitna ni seksualna. Ostavljamo na roditeljima odluku žele li dovesti djecu na ovaj ZVUK 100.
 
ZVUK 100 dio je programa zimske Ulice!
 
Rad kompanije ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova, a projektnu aktivnost Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Split.
 

(R.P.B., 17.12.2019)

Tagovi: zvuk 100, split