natječaj

Otvorene prijave za 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera


prijava: 31.01.2020.

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za jubilarno 60. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera (60. FHKA). Ova smotra najboljih godišnjih amaterskih kazališnih ostvarenja ove će godine svoj 60. rođendan slaviti u Vodicama tijekom dva festivalska vikenda: od 22. do 24. svibnja te od 29. do 31. svibnja. Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 31. siječnja 2020.!

U bogatom šestodnevnom dramskom programu nastupit će amaterska kazališta iz gotovo cijele Hrvatske, sukladno odabiru izbornika Festivala.
 
Zadaća ovog jedinstvenog festivala je poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.
 
Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 31. siječnja 2020. ispunjavanjem i slanjem prijavnice, a više informacija o Festivalu i prijavama dostupno je na službenoj web stranici Hrvatskog sabora kulture.
 
Festivalu prethode županijske selekcije na kojima će izbornici do 19. travnja 2020. pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave i odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u 9 kategorija.

(R.P.B., 10.01.2020)