" />
djeca, mladi

Diplomska predstava 36. generacije škole glume Ri Teatra


vrijeme: 18.01.2020. - 19.01.2020.
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8

U subotu, 18. siječnja, te u nedjelju, 19. siječnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 36. generacije škole glume znakovitog naziva 'Tko tu koga?'.

Predstava je nastala tijekom dvomjesečnih proba. Metodom grupne improvizacije na određenu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju su, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Klare Peranić i Danijela Paškvana, polaznici smišljali na samoj sceni.

 

Priča prati mladu, nadobudnu eko-udrugu “Zelena oaza” koja pokušava realizirati eko-projekte novcima Europske unije. Bez obzira na velike novce i još veći entuzijazam mladih studenata, to u našem gradu ne ide nimalo glatko. Hrvatska birokracija, nezainteresiranost državnog aparata, sporost nabavljanja projektne dokumentacije itd….ovoj udruzi stoje na putu. Očajni i već prilično razočarani, ne vidjevši izlaz iz svega toga obraćaju se za pomoć onima s kojima ne bi trebali imati baš nikakvog posla.

 

Kakvi će tek sada doći problemi?

Jesu li uspjeli realizirati svoje projekte?

Hoće li netko i nastradati?  

To su sve pitanja na koja ćete dobiti odgovor u ovoj predstavi.

 

Polaznici škole glume su se pokazali prilično vješti i u stvaranju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po 2,3 različita lika.

 

Ovom predstavom ujedno završava 36. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, te se pripremala za nastavak rada na predstavama u Ri Teatru.

 

U predstavi sudjeluju: Iva Magaš, Marko Miranović, Marina Kurjaković, Sandro Silić, Geri Smokvina, Tajana Vučenov, Elena Tota, Filip Životić, Dajan Delić, Anna Dorić i Stefan Krošnjak.

 

Redatelj predstave (ujedno i voditelj škole glume): Bojan Lakoš

Asistenti režije: Klara Peranić i Danijel Paškvan

Tehničko vodstvo (ton i rasvjeta): Igor Kondić

Dizajn plakata: Tajana Vučenov

 

37. generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom 2. veljače 2020., a upisi su još 19. i 26. siječnja 2020. u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Rijeka.

 

Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra možete dobiti na tel. 051/375-866 ili gsm. 091/ 253-8991.

 

(R.P.B., 14.01.2020)