" />
novo izdanje

11. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra


vrijeme: 06.03.2020. - 15.03.2020.
mjesto: Varaždin

Tjedan smijeha Kerekesh Teatra održat će se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji od 6. do 15. ožujka, a na ovogodišnjem 11. izdanju bit će izvedene rekordne 63 predstave, ovaj put uz novitet - nagradu publike, najavljeno je na konferenciji za medije u Klubu Europa Media varaždinskoga Hrvatskog narodnog kazališta.

 

Od 63 predstave 42 će biti izvedene u varaždinskom HNK-u, a ostale u gradovima i općinama Varaždinske županije te jedna u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji, istaknuli su organizatori najavljujući, kako su rekli, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj koji je prošle godine imao 16,5 tisuća gledatelja,

 

"Vjerujem da će i ove godine publika uživati u svemu što smo za njih pripremili, a budući da imamo rekordan broj predstava, očekujemo i rekordan broj posjetitelja", rekao je umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš.

 

U deset dana festivala na pozornici varaždinskoga kazališta bit će izveden niz gostujućih predstava, od kojih će velika većina u Varaždinu biti izvedena prvi put, a kao i svake godine, Kerekesh Teatar pripremio je i premijeru.

 

"Ovoga puta premijerno ćemo izvesti obiteljsku komediju 'Ringišpil' čiji je podnaslov 'Kućni odgoj za po kući'", rekao je izvršni producent Kerekesh Teatra i redatelj predstave Ljubomir Kerekeš.

 

"Imao sam želju, kao i mnogi glumci, zaigrati na kazališnim daskama sa svojim djetetom. Potrudio sam se, od sveg srca, napraviti dobar tekst za Jana i mene, a nadam se dobroj reakciji publike i dugom vijeku trajanja predstave koja donosi toplu priču oca i sina", dodao je Ljubomir Kerekeš.

 

Premijerna predstava bit će izvedena posljednja dva dana Tjedna smijeha koji ove godine donosi svakodnevno dvije do tri dječje predstave u prijepodnevnim terminima te predstave za odrasle od 18 i od 20.30 sati.

 

Publika će, već tradicionalno, moći uživati i u izložbi karikatura, a tema ovogodišnje, 4. izložbe je "Smijeh je lijek".

 

Ove godine, naglasili su organizatori, Tjedan smijeha donosi i novitet – nagradu publike pod nazivom "Najjači smehek".

 

"U tome će sudjelovati isključivo gostujuće predstave i, naravno, publika jer mjerit će se buka koju će gledatelji izazvati svojim reakcijama", objasnio je Jan Kerekeš.

 

Kerekesh Teatar 11. Tjedan smijeha organizira uz pomoć HNK u Varaždinu te financijsku potporu Grada Varaždina, a zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica istaknula je da festival tu potporu svakako zaslužuje svojim dugogodišnjim djelovanjem i radom na zadovoljstvo svake godine sve brojnije publike.

 

Ulaznice za predstave koje će u Tjednu smijeha biti igrane u varaždinskom HNK-u u prodaji su od danas, dok će ulaznice za predstave u ostalim gradovima biti u prodaji od 10. veljače. (Hina)

https://www.facebook.com/kerekeshteatar/


 


Uskoro: