" />
izložba

Izložba hrvatske umjetnice Nike Radić u Berlinu


vrijeme: 21.02.2020. - 01.03.2020.
mjesto: Njemačka; Berlin

U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, u petak, 21. veljače, u prostorijama Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz u Berlinu otvorena je izložba 'My Voice Will Go with You' umjetnice Nike Radić.

Naslov izložbe "Moj glas će te pratiti" izjava je američkog psihijatra Miltona Ericksona koji je prvi put redovito koristio hipnozu u svojoj terapijskoj praksi sredinom 20. stoljeća.
 
"Izložba Nike Radić poigrava se s Ericksonovim elementima hipnoze kako bi posjetiteljima ponudila druge mogućnosti za razgledavanje okoline i kako bi pokazala paralelu između hipnoze i umjetničkog djela kao medija i metoda", napominje se u najavi.
 
Nika Radić rođena je 1968. u Zagrebu gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti te završila povijest umjetnosti na sveučilištu u Beču.
 
Izlagala je na više od 200 izložbi po cijeloj Europi i pisala tekstove o temama kojima se bavi u svom umjetničkom radu, koji su objavljivani u knjigama i časopisima. Dobitnica je i nekoliko prestižnih nagrada.
 
Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.
 
Njezina berlinska izložba će se moći razgledati od 22. veljače do 1. ožujka, uz besplatan ulaz. (Hina)

(R.P.B., 24.02.2020)