izložba

Izložba fotografija 'Lado / Reljefi / Tragovi' u Muzeju Slavonije


vrijeme: 11.03.2020.
mjesto: Osijek, Muzej Slavonije

Otvorenje izložbe fotografija Petre Slobodnjak 'Lado / Reljefi / Tragovi' održat će se u srijedu, 11. ožujka 2020., u 18:00, u Muzeju Slavonije.

Autorica izložbe Petra Slobodnjak višegodišnja je suradnica jedinog nacionalnog folklornog ansambla koja ga je pratila na nastupima, probama i putovanjima, te svojom neumornom predanošću i talentom tražila trenutke koji nama gledateljima nisu uvijek vidljivi – neprocjenjive trenutke umjetničke ekspresije na sceni, kompleksnost folklorne plesne forme kao i jedinstvenost i ljepotu raznolikih narodnih nošnji. Gledajući fotografije, svaki gledatelj shvaća kako je njihovo zanimanje zapravo njihov život, može se raspoznati trud, ljubav i odricanje zahvaljujući čemu ovi profesionalci mogu predstavljati tradicijske pjesme i plesove na najvišoj izvođačkoj razini.

Dio postava su i video-uradci Alena Vukovića, a posebnost izložbe su velike, lepršave poliesterske svile s otisnutim detaljima nošnji i pejzažima čime se ukazuje na povezanost podneblja i narodnih običaja. Prolaskom kroz postav od deset svila, visokih četiri metra i njihovim razmicanjem, posjetitelji će moći animirali izložbu pretvarajući je u interaktivno iskustvo.

Opširnije:
http://mso.hr/


(D.H.F., 09.03.2020)