" />
obavijest

'Kulturom protiv koronavirusa' – virtualni program kluba Azimut


vrijeme: 21.03.2020.

Šibenski klub Azimut, kako je i najavio, pokrenuo je virtualni program ‘Kulturom protiv koronavirusa’, na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka. Obavještavaju sve zainteresirane da mogu sudjelovati u širenju dobrih vibracija na društvenoj mreži Facebook, a ostavljajući svoje pjesničke uratke bilo u pisanim stihovima ili video uradcima u komentarima ispod postova objavljenih na stranici Azimuta  mogu osvojiti vrijedne nagrade koje će im biti od velike koristi jednom kad se oprostimo od COVID-a 19.

Na Facebook stranici kluba Azimut, uz podršku Kulturne udruge Fotopoetika, objavljuju se snimljeni recitali, čitanje pa čak i sviranje poezije, a svoje sudjelovanje potvrdila su brojna poznata imena od Matije Dedića i Olje Savičević Ivančević preko Aljoše i Antonije Šerić do Luce, Sare Renar, Ide Prester, Franke Klarić, Monike Herceg, Šime Bubice, Aljoše Vukovića,  Maje Klarić i Slobodana Nikolića do Bojana Slačala i Želimira Periš.

 

'Pjesnici su čuđenje u svijetu', napisao je hrvatski književnik Antun Branko Šimić, a njegovu će misao oživotvoriti brojni pjesnici i pjesnikinje, mlade kantautorice i glumice, pijanisti i gitaristi, književnice i književnici, pjevačice i pjevači.

 

(R.P.B., 23.03.2020)

Tagovi: azimut, šibenik