izložba

Virtualne izložbe i fotografije Damira Fabijanića


vrijeme: 23.03.2020.

Aktualne izložbe i projekti fotografa Damira Fabijanića u Hrvatskoj i inozemstvu mogu se pogledati na stranici autora http://fabijanic.com/ono-o-cemu-se-ne-zna/.

Među aktualnim je i Izložba Welcome to Croatia/The Squares koja predstavlja autorov nastavak/parafrazu izložbe Welcome Croatia kojom je EU dočekala pristupanje Hrvatske u EU (2013.), a koja se sastojala od 38 fotografija Damira Fabijanića (autorski izbor) koje su bile izložene u Bruxellesu (2,5 mjeseca) i Strasbourgu (4,5 mjeseca).
Izložba je autorski fotografski poliptih – fotografski niz (niz fotografija kao jedinstvena cjelina), sastoji se od naizmjenično nanizanih (potpuno) crvenih i bijelih fotografskih motiva (isprinti na platnu pojedinačnih formata 2x2m, 7 crvenih i 6 bijelih, povezanih bez razmaka između ploha) ukupne dužine 26m.
Heraldički je inspirirana kroz odabir jakih kolorističkih tema  kojima se odmah i nedvosmisleno, pogledom iz daljine, bojom detektira ishodište (RH), a onda se pažljivijim gledanjem (i iz blizine) otkriva (odgonetava se) svaki pojedini motiv.

Fotografije s ove i ostalih izložbi u tijeku dostupne su putem poveznice: http://fabijanic.com/ono-o-cemu-se-ne-zna/


(D.H.F., 23.03.2020)