" />
predstava

Online predstave HNK Zadar petkom u 20 sati


vrijeme: 27.03.2020. 20 h

HNK Zadar će petkom u 20 sati emitirati svoje ponajbolje predstave putem Youtube kanala HNK Zadar, a linkove će postaviti na službenoj Facebook stranici. Ovog petka, 27. ožujka, u povodu Svjetskog dana kazališta prisjetit ćemo se jedne od najizvođenijih predstava HNK Zadar, 'Ostavljam te', u režiji Matjaža Latina.

Za ovu predstavu je dramska prvakinja Jasna Ančić 2017. godine nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavi. U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Ćićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski.

 

Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medije, kazališne kritike  u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi.  Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ''Ostavljam te!''. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

 

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban značaj  ovoj predstavi. Matjažu Latinu, režija predstave ''Ostavljam te'' je bila prva suradnja s HNK Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište još i televizija te film, režija i gluma.


https://www.youtube.com/channel/UCHBNMwzrDIQfk8NY7EfCKJw

https://www.hnk-zadar.hr/hr
 

https://www.facebook.com/hnkzadar/

https://www.instagram.com/explore/locations/7286133/hnk-zadar/?hl=en

 

(R.P.B., 25.03.2020)

Tagovi: hnk zadar