" />
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu


prijava: 17.05.2020.

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu – festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati u razdoblju od 1. do 5. srpnja 2020. godine. Rok za prijavu je 17. svibnja 2020.!

"Unatoč trenutnoj situaciji u Hrvatskoj oko epidemije koronavirusa, Grad Vukovar i tvrtka Discovery film više nego ikada prije odlučni su u namjeri organiziranja još jednog, četrnaestog po redu Vukovar film festivala", poručili su organizatori Vukovar film festivala.


U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su redom: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju - Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.


Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2019. godine.


Zbog specifične situacije s epidemijom koronavirusa pozivaju se i svi zainteresirani da prijave svoje kratke igrane ili dokumentarne filmove snimljene u izolaciji bez obzira radilo se o profesionalnim ili amaterskim filmašima kako bi se na taj način potaknula kreativnost pojedinaca u ovim nezavidnim trenucima, ali i skrenula pozornost da čak i u teškim vremenima ne smije nestati pozitivnog i optimističnog duha. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku.


Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD formatu ili linkom na screener filma na email adrese press@vukovarfilmfestival.com ili seid@discoveryfilm.hr.


Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:

popunjenu prijavnicu

životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada;


Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 17. svibnja 2020. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. Filmovi na poslanim DVD-ovima ili putem e-maila izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji radi promocije festivala.


Prijavnicu možete preuzeti klikom na ovu poveznicu, a više detalja potražite na službenoj stranici festivala. 

Izvor: HAVC


 

(R.P.B., 26.03.2020)