natječaj

Fotografski natječaj COVID 19


vrijeme: 16.04.2020.
prijava: 17.05.2020.

Nadograđeni i prošireni natječaj Koronavirus 2020. Fotokluba Rijeka preimenovan je u COVID 19 i sada ima tri kategorije: Koronavirus2020., Ostani doma i Umjetnički koncept. Krajnji rok slanja fotografija je 17.5.2020.  
Natječaj se raspisuje zbog dokumentiranja i umjetničkog interpretiranja trenutnoga kriznog stanja prouzročenoga pandemijom Covidom 19.

'Sveprisutni koronavirus ili Covid 19 na planetarnoj razini utjecao je na režim života i ponašanja svih ljudi. Cijela stručna javnost, sve institucije i svi osviješteni pojedinci bore se protiv „nevidljivoga, sićušnoga, ali moćnoga  neprijatelja“ kako bismo što bezbolnije ili sa što manje štete proživjeli ovu globalnu virusnu invaziju, kako bismo prebrodili ova trenutna vremena.  Stoga je jako važno odgovorno ponašanje svih, neovisno o ulozi i položaju u društvu. Svjedočimo kako se u trenutku baš sve mijenja: i socijalne, i sigurnosne, i egzistencijalne navike. Mijenjamo dnevni ritam i svi reagiramo u smjeru smanjivanja poteškoća.
Sva važna događanja kroz povijest  (i pojedinca i društva)   prati fotografija svojim dokumentarnim statusom od samoga njenoga otkrića. S obzirom na razvoj pandemijskoga stanja i zbog trajanja ove krizne situacije, Fotoklub Rijeka svoj raspisani natječaj od 17. ožujka sada nadograđuje i produžava mu rok - do 17. svibnja 2020.'

Mogu se prijaviti fotografije nastale isključivo u vremenu ove pandemije Covida 19.
Na natječaju mogu sudjelovati i maloljetne i punoljetne osobe. Za maloljetne osobe roditelj ili skrbitelj mora potpisati izjavu i priložiti je zajedno s ostalim prijavnim materijalima.
Prihvaćaju se i analogne i digitalne fotografije.

Pravila natječaja dostupna su putem poveznice:
http://fotoklubrijeka.hr/koronavirus-2020/


(D.H.F., 16.04.2020)