" />
predstava

HNK Zagreb građanima poklanja operne arije na otvorenome


vrijeme: 04.05.2020.

Mini opernim spektaklom u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u ponedjeljak, 4. svibnja, počinje program izvedbi na otvorenome kojim će građanima Zagreba omogućiti da s prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija.

Kako se ističe u najavi, programom "HNK u vašem kvartu" Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Zagrepčankama i Zagrepčanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere.

 

Od ponedjeljka, 4. svibnja, HNK Zagreb obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija.

 

"Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su, otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta", stoji u najavi.

 

Time HNK Zagreb do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima, koji će tako, gledajući soliste i slušajući operne arije u svom kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani.

 

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka  Ljubomira Puškarića.

 

"Pozivamo građanke i građane Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike molimo da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance", poručuju iz HNK-a.

 

Sve informacije o programu dostupne su na poveznici www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Projekt "HNK u vašem kvartu" realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama. (Hina)
 

(R.P.B., 04.05.2020)