x ostalo

Objavljene preporuke za održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te za proizvodnju i snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja tijekom epidemije bolesti COVID-19


vrijeme: 16.05.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 15. svibnja objavio je Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te Preporuke za proizvodnju i snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja tijekom epidemije bolesti COVID-19. 
U skladu s povoljnim razvojem epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 u RH, omogućeno je održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim i otvorenim prostorima te snimanja audiovizualnih i glazbenih sadržaja uz propisane epidemiološke mjere u svrhu sprječavanja zaraze COVID-19.
 
Kulturni programi, izvedbe i snimanja moći će se realizirati u zatvorenim i otvorenim prostorima, ali se preporuča da se ista ako postoji mogućnost održe na otvorenim prostorima. Preporuke prije svega ističu nužnost fizičke udaljenosti, dezinfekcije i higijene, ali preporučuju i specifične mjere vezane uz obavljanje kulturno umjetničkih djelatnosti kako bi se osigurala maksimalna moguća zaštita publike, osoblja i izvođača.  
 
S obzirom na važnost odgovornog ponašanja kako bi se očuvala povoljna epidemiološka situacija, Ministarstvo kulture poziva sve dionike kulturnog sektora, umjetnike, publiku i sve korisnike kulturnih sadržaja na daljnji oprez i na nastavak praćenja obavijesti Ministarstva kulture i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

(D.H.F., 18.05.2020)

Tagovi: hzjz, preporuke