" />
obavijest

Pulska Arena otvorena za posjetitelje


vrijeme: 25.05.2020.
mjesto: Pula; Arena

Pulski amfiteatar ponovno je otvoren za posjetitelje svaki dan od devet do 17 sati, priopćeno je u ponedjeljak iz Arheološkog muzeja Istre.

Arheološki muzej Istre, koji na temelju odluke Grada Pule upravlja pulskim amfiteatrom i drugim spomenicima, 13. ožujka ove godine u skladu s mjerama suzbijanja širenja koronavirusa, zatvorio je za posjetitelje Arenu i druge objekte.

 

Posjetitelji će se od danas morati prilagoditi epidemiološkim mjerama, a radno vrijeme će se produljiti ako se za posjete pokaže veće zanimanje.

 

Inače, prema podacima Muzejskoga dokumentacijskog centra (MDC), hrvatski su muzeji prošle godine imali više od 5,2 milijuna posjetitelja, a najposjećeniji je bio Arheološki muzej Istre s više od 575 tisuća osoba.

 

Arena je najspektakularniji spomenik koji Pula nudi, a zahvaljujući njemu Arheološki muzej Istre ostvaruje velike prihode. Samo u prvih osam mjeseci prošle godine Arenu je posjetilo 373.583 turista. Od ulaznica je ostvaren prihod od 14,6 milijuna kuna, što je 2,6 posto ili oko 370.000 kuna više nego 2018. i posjetitelja je bilo oko dva posto više. (Hina)
 

(R.P.B., 26.05.2020)

Tagovi: arena, pula