" />
predstavljanje

Predstavljene mjere potpore usvojene za pomoć kulturnom i kreativnom sektoru uslijed epidemije COVID-19


vrijeme: 28.05.2020.

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek predstavila je u četvrtak, 28. svibnja, mjere potpore koje su usvojene za pomoć kulturnom i kreativnom sektoru uslijed epidemije COVID-19 te najavila i daljnje mjere koje će provoditi u svrhu poticanja i ponovnog pokretanja proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja.

Podsjetila je na mjere koje je Ministarstvo odmah početkom ožujka usvojilo s ciljem što učinkovitijeg odgovora na krizu uslijed epidemije COVID-19 te zaštite kulturnih vrijednosti, odnosno svih dionika koji djeluju i stvaraju u kulturi. Ministarstvo je mjerama za pomoć kulturnom i kreativnom sektoru obuhvatilo sve umjetnike i kulturne djelatnike koji su izgubili mogućnost svojega djelovanja, čiji je društveni i ekonomski status u temeljima ugrožen. U okviru rebalansa Ministarstvo kulture je osiguralo 48 milijuna kuna za Krizni fond za pomoć kulturnom i medijskom sektoru.

 

Govoreći o prvom paketu usvojenih mjera koje je Ministarstvo u okviru aktivnosti Vlade i u koordinaciji s drugim resorima razradilo, u razdoblju obustave svih kulturnih aktivnosti, ministrica je istaknula kako su mjere stupile na snagu neposredno nakon proglašenja restriktivnih mjera…

 

Opširnije na www.min-kulture.hr!
 

(R.P.B., 28.05.2020)