" />
predstava

'Glumci Gradu - Hommage Ivu Vojnoviću' pred Kazalištem Marina Držića


vrijeme: 04.06.2020.
mjesto: Dubrovnik; Kazalište Marina Držića, Pred Dvorom 3

Predstava 'Glumci Gradu - Hommage Ivu Vojnoviću' u režiji Srđane Šimunović održana je u četvrtak navečer pred Kazalištem Marina Držića kao dar Dubrovčanima nakon pandemije koronavirusa.

Redateljica i glumica Srđana Šimunović rekla je kako predstava donosi izabrane prizore iz „Dubrovačke trilogije“ te „Lapadske sonete“.

 

„Zahvaljujući vrijednim i predanim glumcima te svim zaposlenicima našeg kazališta uspjeli smo prirediti ovaj dar za naše sugrađane. Jako sam sretna da je ovom prilikom kazalište prvi put izišlo na svoju taracu i da smo mogli igrati na kamenim pločama“, kazala je Šimunović.

 

Glumica Izmira Brautović istaknula je kako je, nakon duge stanke, svima nedostajao kontakt s publikom.

 

„Nama je trebao ovaj živi kontakt s publikom, gdje daješ i dobivaš. Zaslužila je naša publika da ih razveselimo i da se opet čuje živa riječ na ulicama Dubrovnika. Vojnovićeve tekstove igram još od 1979. godine, uživam u našem govoru, a ti tekstovi ostanu vječito u nama i bilo kad u životu izađu vani“, dodala je.

 

Glumica Perica Martinović istaknula je da je za glumca jako tužno toliko dugo izbivati sa scene i ne biti sa svojom publikom.


„Mi i funkcioniramo jedino u toj interakciji s publikom. Naravno da je Vojnović u mojoj krvi. S njim sam došla na prijemni ispit 1973. godine i često sam igrala uloge iz njegovih djela“, rekla je Martinović.

 

Predstava, u kojoj igraju Izmira Brautović, Nika Lasić, Perica Martinović, Mirej Stanić, Bojan Beribaka i Srđana Šimunović, reprizne će izvedbe doživjeti još 5. i 6. lipnja. (Hina)
 

(R.P.B., 05.06.2020)