" />
projekcija

Zagrebačka premijera dokumentarca 'Da je meni ono što mi nije'


vrijeme: 18.06.2020.
mjesto: Zagreb; Ljetna pozornica Tuškanac

Dokumentarni film 'Da je meni ono što mi nije' Višnje Skorin, najavljen kao britki, srčan i duhovit prikaz hrabre potrage za uspjehom čak i kada to ne izgleda moguće, premijerno će za zagrebačku publiku biti prikazan 18. lipnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Film prikazuje propuštene prilike i neuništive estradne snove Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda koja nakon financijskog kraha odlučuje sudjelovati u reality showu "Nikad nije kasno", gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor.

 

Osim kao prateći vokal, Jurak je niz godina bila montažerka i realizatorica u sportskoj redakciji te osobna asistentica jedne estradne zvijezde, no kada u pedesetima ostaje bez posla vraća se u roditeljski dom i kvart iz kojeg je otišla trideset godina ranije.

 

Iako za život zarađuje tako što čisti stanove, brine o zgradi i njeguje jednu staricu, ne zaboravlja svoju najveću životnu želju, a to je da pjeva, pa se prijavljuje na TV show znakovitog naziva.

 

Svjetsku premijeru film je imao na Sarajevo Film Festivalu, gdje je ušao među pet najboljih filmova prema glasovima publike, a i otvorio je prošlogodišnji Liburnia Film Festival u Opatiji.

 

Nakon premijerne projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac, film će biti na programu zagrebačkog Dokukina KIC, u petak i subotu, 26. i 27. lipnja te tijekom ljeta i u drugim kinima diljem Hrvatske.

 

Na zagrebačkoj premijeri će gostovati ekipa filma i nastupiti glavna protagonistica, najavio je producent i distributer, Restart. (Hina)
 

(R.P.B., 05.06.2020)