" />
predavanje, tribina, projekcija

Filmske večeri u Močvari: Pisci u filmu


vrijeme: 08.06.2020. 20 h
mjesto: Zagreb; terasa kluba Močvara

U ponedjeljak, 8. lipnja, s početkom u 20 sati, održat će se nova filmska večer na terasi kluba Močvara. Nakon dva online izdanja Filmske večeri u Močvari vraćaju se u svoje fizičko tijelo i odijelo s programom posvećenim piscima i filmu uz gostovanje Damira Karakaša i Dragana Juraka.

Na ovoj će večeri gledatelji moći poslušati razgovor sa svježim dobitnikom književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman te s filmskim i književnim kritičarem koji je nedavno objavio autobiografsku proznu knjigu. Gosti će s gledateljima podijeliti kako doživljavaju i tumače vrijeme visokog intenziteta u kojem živimo te što su iz njega naučili. Tema će biti i sveprisutna autofikcija na kojoj se temelji Jurakova netom objavljena knjiga Život jahača u trenutku skoka konja preko prepone, kao i najnoviji hvaljeni roman Damira Karakaša Proslava čija je filmska ekranizacija u pripremi.

 

Razgovor će dotaknuti i uvijek zanimljivi prikaz pisaca u književnosti i na filmu te raspraviti što gostima u tim portretima i likovima laska, a što smeta. Ponuđena mišljenja i teorije testirat će se na filmu iznenađenja koji će biti prikazan nakon razgovora, a čiji je glavni lik jedan genijalan pisac.

 

Ulaz je besplatan, a program sufinanciraju Grad Zagreb i HAVC!

 

Raspored:

19:30 vrata

20 h razgovor

21 h projekcija filma iznenađenja
 

(R.P.B., 05.06.2020)