izložba

Izložba Dijane Lukić u riječkoj Relativnoj galeriji


vrijeme: 15.06.2020. - 29.06.2020.
mjesto: Rijeka, Relativna galerija, Pomerio 18

U novom izložbenom prostoru u Rijeci, Relativnoj galeriji, do 29. lipnja postavljena je izložba radova slikarice Dijane Lukić, kao i radova nastalih u sklopu likovne radionice Art&Hobby, koju umjetnica vodi dvadeset godina.

Izložba nosi naziv "Pošto kilo umjetnosti, gazdarice?" a izloženo je više od 50 slika velikih formata angažirane tematike i portreta te slike, skulpture i keramika iz fundusa radionice Art&Hobby. Izložba je prodajna a prikupljeni novac namijenjen je prevladavanju posljedica korona krize u djelovanju radionice te za buduće projekte ove autorice i likovne pedagoginje.

Kako je navedeno u popratnom materijalu, umjetnica ovom izložbom svjesno čini iskorak iz službene umjetničke ponude koja pasivno vegetira iza zatvorenih vrata, samodostatna u svojoj institucionaliziranosti. Lukić se pita može li Relativna galerija, kao privatni izložbeni prostor zaživjeti i nastaviti s djelovanjem, oslonjena na privatna sredstva autorice ili postoji društvena potreba za ovakvim djelovanjem?

Autorica postavlja niz angažiranih pitanja i poziva publiku da aktivno sudjeluje.

Izložba ostaje otvorena do 29. lipnja. (Hina)

(D.H.F., 17.06.2020)

Tagovi: dijana lukić