natječaj

NMG@Praktika 2021.: Poziv umjetnicima i kustosima


prijava: 20.07.2020.

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje, a kustose da se prijave na natječaj za kuriranje u 2021. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok za prijave je 15. srpnja 2020. Rok za prijavu produžen je do 20. srpnja 2020.
 
Poziv umjetnicima otvoren je za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2021. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

PRIJAVNICA ZA UMJETNIKE: https://forms.gle/S62MJoEVZKNUYeqy8

Kustosi koji se prijavljuju samostalno ne trebaju predavati novu koncepciju već izbor iz dosadašnjih tekstova/koncepcija kako bismo stekli uvid u područje interesa i stil pisanja. Ukoliko nemaju dosadašnjeg iskustva i na početku su svoje profesionalne karijere mogu odabrati neku aktualnu izložbu ili novomedijski projekt te ga obraditi u tekstu (do jedne i pol kartice). Ukoliko budu odabrani radit će na jednoj ili više izložbi/projekata u sklopu programa NMG@PRAKTIKA u 2021. godini. Rad kustosa biti će honoriran.

PRIJAVNICA ZA KUSTOSE: https://forms.gle/Tu7SD5u7LW4WYLVW9

Prijave će razmatrati stručni žiri u sastavu: vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, vizualna umjetnica i kustosica Tina Vukasović Đaković, vizualna umjetnica Tihana Mandušić i dizajner Nikola Križanac.

Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2020. godine na web stranici Mavene, te će prijavitelji_ce biti obaviješteni mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

(D.H.F., 18.06.2020)