" />
predstava

Premijera 'A.jmo P.robat ČEHOV.a' u karlovačkom Zorin domu


vrijeme: 19.06.2020. 20 h
mjesto: Karlovac; Gradsko kazalište Zorin dom, Domobranska ulica 1

Ansambl karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom premijerno će izvesti predstavu 'A.jmo P.robat ČEHOV.a', nastalu po jednočinkama Antona Pavlovića Čehova, u petak, 19. lipnja, u Zorin domu, pred ograničenim brojem gledatelja, sukladno epidemiološkim mjerama.

Čehovljeve jednočinke "Medvjed", "Tragičar protiv volje", "Prosidba" i "Labuđi pjev" režirao je Peđa Gvozdić prema dramatizaciji Petre Pleše.

 

Članovi profesionalnoga ansambla Zorin doma Lovorka Trdin, Peđa Gvozdić i Andro Damiš odigrat će po tri ili četiri uloge za koje kažu da su duhovite zbog situacija iz svakodnevnog života u kojima se svatko može pronaći.

 

Tako će se kroz likove vidjeti da "nisu sve udovice vesele", kaže Gvozdić, jer neke sustignu dugovi pokojnih muževa. U jednoj se jednočinki vidi da ni ladanjski život nije tako bezbrižan kako se misli, u drugoj da se nikad nećeš oženiti ako se dugo kolebaš i čekaš idealnu osobu ili pravu ljubav, a predstava "'A.jmo P.robat ČEHOV.a" mogla bi dati i odgovor na pitanje "ima li za glumca života izvan života njegovih uloga".

 

Trdin za rad na ovoj predstavi kaže da je bio jedan od ugodnijih, posebno zato što su se zbog pandemije svi zaželjeli kazališta, rada, glume i publike. "Osim toga, ljudi, kad čuju Čehov, misle da je to teška drametina, ali nije, komično je. Uživam u sve tri uloge toliko da čak ne mogu među njima odabrati ni najdražu", dodala je Trdin.

 

Damiš smatra da će predstava živjeti dulje vrijeme. "Možda je klasično, ali je jako dobro, bit će i smijeha, možda i suza. Mislim da smo kod svake jednočinke došli do onog mesa – Čehov za sva vremena", kaže Damiš.

 

U kazalištu inače ima 329 mjesta, ali će zbog epidemioloških mjera fizičke udaljenosti u prodaji biti 60 do 80 karata, napomenula je Željka Božić Žgela iz kazališnog marketinga dodavši da se ulaznice mogu kupiti na blagajni te da stoje 40 i 50 kuna. (Hina)
 

(R.P.B., 18.06.2020)